Ibra-karata

Wat heb ik me gisteren tijdens Nederland-Zweden zitten ergeren aan Zlatan Ibrahimovic. Waar ik het al verwonderlijk vond hoe Cristiano Ronaldo zich als aanvoerder van zijn land gedroeg, des te vreemder vond ik het gedrag van Zwedens captain.
Hij zat niet lekker in de wedstrijd, Ibra-kadabra, dat was wel duidelijk. Waar zowat alle Zweedse spelers in de dagen voor de wedstrijd flinke kritiek hadden op de Oranjespelers ( het zijn een stelletje varkens ), daar hield Ibra zich opvallend rustig. Hij vond niet dat de Nederlanders zich schuldig hadden gemaakt aan vuil en oneerlijk spel tijdens het WK. Blijkbaar was hij van plan de frustraties die hij wel had pas in de wedstrijd duidelijk te maken. “Ik zeg niks in de krant, ik knal ze tijdens de wedstrijd wel doormidden”, zoiets.
Ibra ontsnapte vroeg in de 2e helft aan een rode kaart, toen hij oud-ploegenoot Heitinga een flinke beuk in de rug gaf, terwijl de bal niet in de buurt was. De hele wedstrijd was hij bezig met venijnige schopjes hier en daar uit te delen. Hij heeft zich gisteren dus opnieuw laten kennen. Een geniale voetballer, die soms nogal domme dingen doet, zoals Maxima zou zeggen.
Dus, beste meneer Ibrahimovic, als u nogmaals gefrustreerd bent over tegenstanders, maak dit dan net als uw ploeggenoten voor de wedstijd duidelijk. Scheld ze tot op het bot uit, zeg desnoods iets over de spelersvrouwen. Maar kom niet een wedstrijd in met een instelling van ‘wie zal ik als eerste pakken’. Maak dan gewoon via de media duidelijk, net als u in Milaan doet, wat u van verschillende mensen vindt. Want op deze manier blijft er van Ibra-kadabra weinig over, dan doet Ibra-karata uw naam meer eer aan.

In onderstaand filmpje zie je hoe Zlatan in Italie met zijn frustraties om gaat. Ik kon helaas geen Nederlandse ondertiteling erbij vinden. Maar dit is de strekking: Ibrahimovic is de held van Milan, nadat hij met 2 doelpunten Auxerre heeft geveld. AC Milan- icoon Arrigo Sacchi vertelt, als grapje: “Als jij geen maat 45 had, had je die eerste goal nooit kunnen maken.” En de reactie van Ibrahimovic komt eigenlijk neer op het feit dat Sacchi een zeikert is, zonder verstand van voetbal en zijn bek moet houden.

Chapeau Zlatan, zo ben je echt een voorbeeldvoetballer.

Advertenties

2 Reacties

 1. Huub

  Hij kan wel hard schieten

  oktober 13, 2010 om 5:00 pm

  • alfredovandijk

   En ook goed uitdelen!

   oktober 13, 2010 om 5:31 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s